فهرست فصلی - تکنیک های باغبانی در اواخر تابستان

10 / 10
از 1 کاربر

تکنیک های باغبانی در اوخر فصل تابستان


حال زمان لذت بردن از فضای سبز باغ فرارسیده است. باغچه ها مملو از شکوفه گل های رنگین شده و زمان آن رسیده تا سبزیجات و محصولات باغی محصول خود را تولید نمایند.

باغچه ها و مرز باغچه ها

تغذیه گیاهان گلدانی: به تغذیه گیاهان گلدانی خود ادامه داده مگر در صورتی که هنگام کاشت آن ها  از کود های دیر آزاد شونده استفاده نموده باشید. از کود های کامل و تعدیلی استفاده نموده و  از کودهایی با پتاس بالا ،نظیر کود گوجه فرنگی، برای تغذیه گل ها و درختان و بوته های میوه استفاده نمایید.

آبیاری: در طی ماه های تابستان گلدان ها را روزانه آبیاری نمایید. در حواشی باغچه ها بر گیاهان جدید متمرکز شوید زیرا که نباید در طول اولین فصل رویشی آن ها در آبیاریشان کوتاهی شود.

گل های سرخشکیده: گل های سر خشکیده را از گیاهانی که تجدید گل می کنند (نظیر رزها) حذف نمایید. گل های چند ساله و یکساله را برای تشویق به گلدهی بیشتر نیز همینطور. گل های بنفشه به هم ریخته را مرتب نموده و همچنین گل های خود بذر افشان نظیر فراموشم مکن و گل استکانی جهت پیشگیری از علفی شدن آن ها رسیدگی نمایید.

مبارزه با آفات: همواره مراقب ظهور اولین علائم حمله آفات و بیماری ها به گیاهان خود باشید. بخصوص شته ها و آنهایی که می توانند به تمام گیاهان موجود در باغ و فضای سبز شما حمله کنند بی درنگ اقدام لازم را انجام دهید. گل های رز حساس به بیماری لکه سیاه، قارچ ها و پوسیدگی را محلول پاشی نمایید. کرم ها و نوزاد حشرات هزار پا و مگس اره ای را برچینید.

جمع آوری بذور: بذر گیاهانی راکه قصد تکثیرشان را دارید جمع آوری نمایید. بدین منظور می توانید با پاکت های کاغذی سر گل ها را پوشانده و هنگام رسیدن بذور آنها را ببرید.

هرس و سر زنی بوته ها: بوته های گلدهنده در تابستان و نیز گیاهان پرچینی را بمحض پایان نمایش گلدهی آن ها هرس نمایید. گیاهان پرچینی سریع الرشد و نیز بو ته های رونده مانند رزهای رونده را هرس کنید. گیاهان لاوان (اسطوخودوس) را برای خشک نمودن بچینید. گل های رز رونده را بمحض پایان دوره گلدهی هرس نمایید. این کار زمان لازم برای رشد و آمادگی شاخه ها را در سال آینده فراهم خواهد کرد.

تکثیر گل های چند ساله حساس: شاخه های جانبی را درست از محل زیر گره برگ به طول 2.5 تا 10 سانتیمتری ببرید. برگ های پایینی را حذف نموده و داخل ظرف قلمه قرار دهید.

تمیز نمودن مرز باغچه ها:  برخی از گیاهان حاشیه ای ممکن است به داخل مرز چمنکاری وارد شده و موجب برهمریختگی مرز باغچه ها شوند، آن ها را حذف و یا مرتب کنید.

کاشت بذور یکساله مقاوم: در اواخر تابستان اقدام به کاشت بذور گل های یکساله مقاوم مانند گل همیشه بهار، ایبریس یا گل عسلی و سیاه دانه در بستر آماده شده در باغ نمایید. در طی روزهای سرد زمستان می توانید بوسیله پوششی از مالچ در نواحی سرد از آن ها محافظت نمایید.

چمن ها

چمن زنی: در مواقع لازم به چمن زنی ادامه دهید و هنگام ظهور خشکی ارتفاع برش چمنزن را بیافزایید.

آبیاری چمن: چمن های تازه احداث شده را در تابستان به طور مرتب آبیاری نمایید. چمن های قبلاً احداث شده و به اصطلاح استقرار یافته ممکن است نیازی چندانی به  آبیاری نداشته باشند.حتی اگر رنگ آن ها رو به قهوه ای شدن نمود بمحض اولین بارش باران در پاییز ترمیم خواهند شد.

تیمار چمن: علفکش ها، خزه کش و کودها را می توان تا زمانی که چمن از رشد قوی ای برخوردار است تا اواسط فصل تابستان استعمال نمود.

برکه ها

بالا نگهداشتن سطح آب: در روزهای گرم تابستان و مواقع وزش باد های گرم و خشک سطح آب برکه و مخازن و تاسیسات برکه و آبنما ی خود را بالا نگهدارید.

اکسیژن رسانی به آب : اگر ماهی های داخل برکه به سطح آب می آیند (مانند روزهای رعدآسا) فواره های برکه را روشن نموده و یا واتر جت های شلنگ را داخل آب نموده تا سطح آب متلاطم شده تا به اکسیژن رسانی آب برکه کمک شود.

گیاهان آبی سرخشکیده: گل های پژمرده را از گیاهان حاشیه برکه و گیاهان مردابی جدا نمایید.

تنک کردن گیاهان: گیاهان آبی برکه مانند زنبق آبی و سایر گیاهان داخل آب برکه که بیش از حد رشد یافته و ظاهر برهم ریخته ای پیدا نموده اند را می توانید تنک نمایید.

گلخانه ها

تهیه قلمه: چندساله های حساس مانند شمعدانی، فوشیا و مارگریت را به روش قلمه گیری در اواخر تابستان تکثیر کنید. در طی فصل زمستان قلمه ها را در جایی محفوظ از سرما و یخبندان نگهداری نمایید.

خنک نگهداشتن گلخانه: جهت جلوگیری از بالا رفتن بیش از حد دمای گلخانه از سایه اندازی بوسیله شید های مخصوص و نیز از تهویه مناسب گلخانه بهره گیری نمایید. ممکن است در روزهای گرم و آفتابی استفاده از روش دمپینگ داون(روش افزایش رطوبت و کاهش دمای گلخانه در روزهای گرم) ضروری باشد.

محصولات تربیت داربستی: ساقه های رشد یافته و در حال رشد محصولاتی نظیر گوجه فرنگی و خیار رابه سیم های مخصوص خود بسته و شاخه های فرعی را نیز بچینید.

تغذیه و آبیاری: گیاهانی که داخل گلدان هستند در شرایط  آّب و هوای گرم نیاز به دفعات آبیاری در روز را خواهند داشت. در این شرایط، ممکن است تمایل داشته باشید که از نصب سیستم آبیاری اتوماتیک بهره بگیرید. مرتب به گیاهان در حال رشد تغذیه دهید.

مراقبت از آفات: پیوسته مراقب علائم حمله آفات در گلخانه باشید. آفاتی نظیر شته، کنه، عنکبوت، کرم ها ، مگس سفید و بیماری هایی نظیربوتریتیس و به محض مشاهده اقدام لازم را انجام دهید.

کاشت محصولات زمستانه: اگر می خواهید در زمستان محصولات گلخانه ای داشته باشید، اقدام به کاشت بذور سبزیجاتی نظیر کاهو، هویج و تربچه برای تولید محصول در اوایل بهار نمایید.

بستن بوته های گیاه: به گیاهانی که نیاز به قیم دارند مانند گوجه فرنگی رسیدگی نموده و در مواقع لزوم آن ها را ببندید.

باغچه سبزیکاری

آبیاری: درختان میوه و محصولات سبزی و صیفی را که در گلدان کشت نموده اید مرتب آبیاری کنید. گیاهانی که در حال نمو محصولشان هستند در طول روزهای گرم و خشک جهت جلوگیری از کاهش عملکرد آن ها نیاز به آبیاری منظم خواهند داشت. مانند سیب زمینی و سبزیجات برگی مانند کاهو در روزهای خشک تابستان. جهت سهولت بهتر است سیستم آبیاری اتوماتیک نصب نمایید.

توت فرنگی: بستر مناسبی را جهت تولید میوه های جدید در پاییز برای بوته های توت فرنگی آماده نمایید. شبکه های تور و مالچ را از روی بوته های قبلی میوه داده برداشته و برگ های آن ها را حذف نمایید. ساقه های رونده توت فرنگی را که در اوایل تابستان در خاک فرو برده بودید از گیاهان مادری جدا کنید.

بوته های میوه: پس از برداشت میوه بوته های بلک بری را با حذف شاخه های پیر هرس نمایید. نی های قیم قبلی را بریده و بوته ها را به نی های جدید ببندید.

برداشت محصولات: میوه و سبزیجاتی را که به مرحله مناسبی از رشد رسیده اند را بچینید. توجه داشته باشید که  برخی از محصولات شامل لوبیای رونده و کدو مسمایی نیاز به چینش منظم دارند در غیر این صورت محصول دهی آن ها کاهش خواهد یافت.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :