7 گیاه آپارتمانی که هوای محیط کارتان را پاکیزه می‌کنند

10 / 10
از 1 کاربر

7 گیاه آپارتمانی که هوای محیط کارتان را پاکیزه می‌کنند

 

آیا می‌خواهید هوای دفتر یا محل کارتان را که تنفس می‌کنید به طور طبیعی تصفیه نمایید؟

پس شروع به نگهداری تعدادی گیاه آپارتمانی کنید. این گیاهان علاوه بر ایجاد فضایی سبز با جلوه‌ای چشم نواز می‌توانند هوای محیط را پاک کنند.

مطالعات نشان می‌دهد که گیاهان آپارتمانی هوای محیط داخل را از بخارات و گازهای شیمیایی سمی معمول معلق در هوا پاک کرده و ترکیبی عالی برای فضای کار یا محل زندگی‌تان بوجود می‌آورند. گیاهان تصفیه کننده هوا این کار را بوسیله تبدیل مواد سمی به مواد غذایی قابل جذب مشابه مواد محیط ریشه خود می‌کنند.

بهترین این گیاهان برای محیط کار آن هایی هستند که اغلب رشد و سازگاری خوبی را در هوای خشک و نامساعد و محیطی با نور کم و محدود را دارا هستند. از آنجایی که این گیاهان معمولاً اواخر هفته به حال خود رها می‌شوند به همان نسبت این مسئله مهمی است که بتوانند چندین روز بدون آبیاری به حیات خود ادامه دهند.

گیاهانی که در ادامه معرفی می‌شوند، ابرستاره‌ هایی هستند که پیش به سوی پاکیزه کردن هوای محیط کارتان می آیند. به علاوه این گیاهانفضای سبز دوست داشتنی و جذاب را برای محیط کارتان با خود به همراه آورده و به سادگی قابل نگهداری هستند.

 

·         گیاه سرنیزه ای یا سینگونیوم (Syngonium podophyllum):

گیاه سرنیزه‌ای به خاطر شباهت برگ های نوک تیز شبیه به سر نیزه به این نام شهرت گرفته است. برگ های گیاه سینگونیوم دارای طیف رنگی مختلف شامل سبز تیره، سبز روشن، صورتی و قرمز خرمایی رنگ می باشد. این گیاه یکی از بهترین گیاهان با نیاز نوری بسیار کم است، بطوریکه برگ ها در معرض تابش مستقیم آفتاب دچار سوختگی می‌شوند. گیاه سرنیزه ای خود را هر دو ماه یکبار تغذیه و کوددهی نمایید.

 

·         گیاه دراسنا بلالی (Dracaena fragrans):

این گیاه آسان پرورش به سبب داشتن برگ هایی با حاشیه زرد رنگ که شباهت زیادی به برگ های گیاه ذرت دارد، نام گرفته است. این گیاه آپارتمانی جزو گیاهان با آرایش بلندقامت سطوح کف شناخته می شود. در محل کار این گیاه به عنوان عنصری معماری جلب توجه کرده و می‌توان از آن با چیدمانی خطی صفحه ای زنده برای جداسازی قسمت های مختلف فضای محیط کار بهره گرفت. دراسنای بلالی در هر دو محیط با نور متوسط و کم قابلیت رشد دارد. برای این گیاه، خاکی با زهکش مناسب و آبیاری زمانی صورت گیرد که 5 تا 7 سانتیمتری سطح خاک خشک شده باشد. کوددهی نیز هر دو ماه یکبار انجام شود.

 

·         گیاه درخت اژدها یا دراسنای پرچمی (Dracaena marginata):

ویژگی این گیاه برحسب نوع ارقام با برگ هایی با رنگ های متفاوت از سبز خاکستری، سبز با حاشیه قرمز و برگ ساره ای با ترکیبی از رنگ های سبز، صورتی و کرم است. درخت اژدها یا دراسنای پرچمی به عنوان یک گیاه رومیزی و با رشد نهایی تبدیل به گیاهی برآمده و مناسب سطوح کف می باشد. این گیاه فضای داخلی هوای خشک و با نوری کم تا متوسط را می تواند تحمل کند. هنگامی که 5 تا 7 سانتیمتری سطح خاک خشک شد اقدام به آبیاری نمایید. کوددهی آن هر سه ماه یکبار است.

 

·         گیاه عصای لال یا دیفن‌باخیا (Dieffenbachia):

نام عجیب این گیاه به علت تاثیری که هنگام خوردن برگ های آن (حاوی شیرابه سمی)  که موجب بی حسی دهان و تارهای صوتی می گردد، نامگذاری شده است. بدین جهت این گیاه را می بایست دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرارداد. دیفن‌باخیا یک گیاه رومیزی ایده‌آل دارای برگ هایی با ترکیبی از رنگ زرد روشن که به سمت حاشیه برگ به رنگ سبز تیره پیش می‌رود. برای این گیاه نوری با شدت متوسط، خاکی غنی و مرطوب با زهکشی مناسب فراهم آورید. هر یک ماه درمیان آنرا با کو تغذیه دهید.

 

·         گیاه سوسن صلح یا اسپاتیفیلوم (Spathiphyllum wallisii):

داشتن گل‌های سفید و خیره کننده در بالای بوته ای سبز رنگ این گیاه آپارتمانی را برای ایجاد فضایی با دکوراسیون فوق‌العاده متمایز می‌کند. این گیاه برای رشد نیازنوری متوسط تا کمی دارد و در خاکی مرطوب با زهکشی مناسب بهترین رشد و عملکرد را خواهد داشت. اگر آبیاری گیاه را فراموش کردید نگران نباشید زیرا معمولاً برگشت پذیر است. گیاهاسپاتیفیلوم خود را هر ماه برای بهترین عملکرد کوددهی نمایید.

 

·         گیاه پوتوس (Epipremnum aureum):

این گیاه با عادت رشد رونده در صورت داشتن تکیه گاه قابلیت بالا رفتن از دیوار را داراست و یک انتخاب بسیار عالی برای سبدهای آویز است. خصوصیت ویژه این گیاه داشتن برگ هایی قلبی شکل و رنگبندی مخلوط با لکه های مرمری شکل سفید و زرد است. پوتوس در نوری با شدت کم تا متوسط پرورش یافته و خاکی با زهکش مناسب و آبیاری آن زمانی که 2.5 تا 5 سانتیمتری سطح خاک خشک شد انجام شود. کوددهی آن هر سه ماه یکبار است.

 

·         گیاه عنکبوتی (Chlorophytum comosum):

این گیاه هنگامی که در سال 1984 توسط ناسا به عنوان بهترین گیاه تصفیه کننده هوا شناخته شد در جهان گسترش پیدا کرد. گیاه عنکبوتی، گیاهی با پرورش بسیار ساده  و آسان یک گیاه بسیار عالی برای سبدهای آویز است. دارای برگساره ای آبشاری که گیاهچه های کوچک در نوک برگ های کشیده آن رشد می‌کنند. نوری با شدت متوسط تا روشن و خاکی با زهکش خوب را برای این گیاه فراهم آورید. هنگامی که 2.5 سانتیمتری سطح خاک خشک شد اقدام به آبیاری نموده و کوددهی آن هر سه ماه یکبار انجام شود.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :