کشاورزی ارگانیک به مجموعه ای از عملیات گفته می شود که با هدف کاهش مصرف نهاده های غیرطبیعی به اجرا در می آید و در آن مصرف کود و سموم شیمیائی، حذف می شود. با توجه به این که بازده و عملکرد محصول در کشاورزی ارگانیک پایینتر از کشاورزی غیرارگانیک است ولی مسیله سلامتی انسان از اهمیت بیشتری برخوردار است. در کشورهای پیشرفته مردم حاضرند بهایی بیشتر برای محصولات ارگانیک پرداخت نماییند در کشاورزی تجاری و متعارف بیش از 300 ترکیب شیمیایی خطرناک همچون آفت کش علف کش کودشیمیایی مصرف می شود که برای سلامتی انسان بسیار خطرناک می باشد ضمن اینکه استفاده بیش از حد این سموم باعث مقاومت حشرات به سموم و پیدایش نسل جدیدی از حشرات می شود. بعنوان مثال در کشاورزی ارگانیک بجای استفاده از سم برای کرم ساقه خوار برنج, ذرت از زنبوری بنام تریکوگراما استفاده میکنند. زنبور تریکوگراما با تخم زیری در تخم پروانه کرمهای ساقه خوار و برگ خوار از رشد این آفت در مزرعه جلوگیری میکند. برای مقابله با شته از کفش دوزک استفاده می شود. یا بجای استفاده از کودهای شیمیایی از کودهای حیوانی پوسیده استفاده می شود.