آلبالو
تیره Rosaceae
نام علمی Prunus avium
مشخصات گیاهشناسی : آلبالو درختی است با ارتفاع 2 تا 3 متر، برگهای سبز و گل های سفید که در بهار منظره زیبایی ایجاد می کند . میوه آن شبیه به گیلاس بوده و از نوع سته است . تکثیر آن از طریق پاجوش ها بوده این درخت هم در موقع شکوفه و هم در زمان رسیدن میوه بسیار زیباست . البالو درختی است که به هرس زیادی احتیاج ندارد میوه البالو را می توان بعنوان ترشی، شربت، مربا و هم در غذا مانند آلبالو پلو که یک غذای قدیمی است و متاسفانه کمتر در برنامه غذایی امروزی ها دیده می شود و جای خود را با غذاهای فرنگی و بی خاصیت عوض کرده و هم بصورت نمک زده مصرف کرد .
درgr 100 میوه آلبالو
5/51 کالری انرژی
1 گرم پروتئین
5/12 گرم کربوهیدرات
6/1 گرم فیبر
5/16 میلی گرم کلسیم
3/9 میلی گرم منگنز
5/15 میلی گرم فسفر
2/178 میلی گرم پتاسیم
RE 131/8 ویتامین A
1/3 ویتامین C
7/7 میلی گرم فولات
7/88 گرم آب
خواص داروئی :
· خاصیت ضد سرطانی دارد .
· اشتها آور است .
· در درمان نقرس ، رماتیسم ، تصلب شرائین ، دیابت ، نارسایی کبد ، التهاب مفاصل ، نارسائی کبد ، التهاب ورم روده و معده ، سرفه ، سوزش ادرار ، چاقی ، کلسترول مفید است.
· در رفع سنگ کلیه و سنگ صفرا مفید است .
· تشنگی را رفع می کند .
· ضد تهوع است .
· باعث شادابی و بازشدن چهره می شود .
· چربی شکم را می سوزاند .
· باعث کاهش فشارخون می شود .
· افرادی که غلظت خون دارند آب آلبالو بخورند .
· در رفع خارش پوستی مفید است .
· باعث آرامش اعصاب می شود .
· تمیز کننده خون و دفع سموم بدن می شود .
· پوست درخت البالو دارای گلوکزید و اسانس روغنی و تانن ها می باشد که بسیار کم مصرف می شود چون سمی است . دردهای رماتیسمی
· شربت البالو در نارسائی های کبد مفید است .
· ملین است .
نکات :
· افراد سو مزاج مجاز به مصرف نیستند .
· هسته البالو تلخ مزه و حاوی ماده سمی است و سعی شود موقع خوردن یا آبگیری مصرف نشود.