کاشت و نگهداری پرچین

3 / 10
از 1 کاربر

پرچین ها و مرزبندیها یک صفحه زندگی ایجاد میکنند جهت نمایش بهتر باغ و نیز یک تقسیم کننده جذاب خواهند بود.این لبه ها به مدت طولانی در اطراف باغ خواهند بود بنابراین آماده سازی دقیق قبل از کاشت و ترمیم و نگهداری منظم جهت نگهداری، خوب وزیبا شدنشان امری مهم و حیاتی است.

انتخاب یک پرچین:

درختان و درختچه های زیادی جهت انتخاب برای پرچین  و لبه دهی وجوددارند که در بسیاری از موارد گزینه انتخابی بعداز مناسب بودن شرایط آب وهوایی الویت شخصی است.ما در اینجا نکات کلیدی که در انتخاب یک پرچین باید بدان دقت نمود را متذکر می شویم:

اول اینکه آیا شما یک پرچین همیشه سبز می خواهید یا خزان پذیر، یک گیاه همیشه سبز در سرتاسر مرزرا  می پوشاند ولی یک خزانپذیر در هوای سرد عملکرد بهتری دارد

نکته دیگر  این است که گیاه بطور نرمال هرس پذیر است یا غیرهرس پذیر . شاید مهترین توجه شما به یک پرچین بلند باشد پس باید  گیاهی انتخاب شود که خوب رشد کند وبلند شود.

در صورتیکه شما یک گیاه سریع الرشد را برای یک پرچین کوچک انتخاب کنید نیاز هرس کردن شما زیاد میشود و ممکن است با گذشت زمان پرچین ما دچار بهم ریختگی شود.

به یادداشته باشید که گیاهان بالای 5/1 متر هرس فرم دهیشان مشکلتر است.داشتن یکبار هرس فرم دهی برای ما خوشایندتر است ولی شماممکن است با چندبار هرس در سال مشکلی نداشته باشید. اگر می خواهید یک پرچینی داشته باشید که نگهداریش آسان باشد استفاده از گونه های متراکم و کند رشد که کمترین نیاز هرس و شکل دهی را دارند انتخاب کنید.

کاشت گیاهان پرچینی:

پرچین ها نیز مانند درختان ودرختچه ها با همان تکنیک کاشته می شوند. فقط بجای حفرحفره برای هر گیاه شما یک خندق یا شیار برای تمامی گیاهان ایجاد می کنید.این کار بر خاکهای سنگین بسیار سخت خواهد بود. قبل از کاشت، زمین را از هر گونه علف هرز و خرده ریز دیگری پاک کنید. مقداری کوددامی پوسیده را باخاک مخلوط کرده و داخل خاک قرار دهید. اجازه دهید خاک نشست کند و کاشت را تا بهار به تاخیر بیاندازید.

نگهداری از گیاه:

یک پرچین زود رشد مانند برگ نو باید زود به زود هرس شود گیاه خزانپذیر کند رشد مانند راش یا ممرز و همه نوع مخروطیان به هرس آنچنانی احتیاج ندارند مگر اینکه به حد کافی بلند شوند.

پرچین های گلدار مانند پیراکانتا بعداز گلدهی عمل شاخه زنیشان را انجام دهید.

شکل دهی یک پرچین از مخروطیان:

بهترین هرس پرچین مخروطیان،ایجاد یک شیب درونی است زیرا این عمل جلوگیری میکند از خسارت ناشی از ریزش برف سنگین و اجازه می دهد نور به قسمتهای پایینی پرچین برسد.

یک پرچین را چگونه هرس کنیم:

1.       برای تمیزی کار یک ورقه پارچه ایی یا پلاستیکی روی زمین پهن کنید.

2.       قیچی را صاف و مسطح از کنار بگیرید.

3.       وقتی به قسمت های بالایی پرچین نزدیک می شوید جهت صاف کردن از یک تکه چوب ونخ کمک بگیرید.

4.       تیغه ها باید مسطح باشند و اگر به بالای پرچین رسیدم حتما زیر پای خود را بالا بیاورید.

5.       شاخه زن های برقی خیلی سریعتر از قیچی کار می کنند. به همین علت اشتباه  بسرعت اتفاق میافتد پس هرگاه دستمان خسته شد باید استراحت کنیم و بعد ادامه کاررا انجام بدهیم(از وسایل ایمنی حتما استفاده شود).

6.       بعضی مخروطیان بسیار کند رشذی هستند که ساقه های منحرف کمی تولید می کنند در نتیجه باید از قیچی باغبانی برای تمیز کردنشان استفاده کرد.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :